CEYHAN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İÇ YOLLARIN AÇILMASI İLE ALTYAPI ÇALIŞMALARINA BAŞLADI.

CEYHAN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İÇ YOLLARIN AÇILMASI İLE ALTYAPI ÇALIŞMALARINA BAŞLADI.

CEYHAN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İÇ YOLLARIN AÇILMASI İLE ALTYAPI ÇALIŞMALARINA BAŞLADI.

 

        Karma yapısıyla birçok sektöre hayat verecek olan Adana Ceyhan OSB, arsa tahsislerine ve altyapı inşaatına resmen başladı. Lokasyon artısıyla yatırımcının dikkatine çeken OSB’de altyapı çalışmaları yerel kurumlar işbirliği ile hızla tamamlanacak.

        Güneyin dinamik sanayi şehri Adana’da endüstri bağlamında güzel şeyler oluyor. Adana’nın Ceyhan İlçesi’nin denize yakın bölgesinde Sarımazı Mevkiinde yer alan Ceyhan OSB için tahsis ve altyapı inşaatı dönemi başladı. Ağustos 2016’da 318 sicil numarasıyla tüzel kişilik kazanan Mart 2017 itibariyle üretim halkasına katılan ve kısa sürede de imar ve uygulama planları altyapı projeleri onaylanan Ceyhan OSB, altyapı çalışmalarına başladı.Ceyhan Kaymakamı Dr. Bayram YILMAZ’ın Başkan, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir AYDAR, Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Şeref CAN, Dinçer DİNÇ, Cumali KALKAN'ın yönetim kurulu üyesi ve Beyna TURGUT GÜRLER’in Bölge Müdürü olarak görev yaptığı OSB’de arsa tahsislerinin startını veren müteşebbis heyet üyeleri, bölgeye yatırım yapmak isteyen sanayicileri bekliyor.

            5 bin metrekare ile 41 bin 500 metrekare arasında değişen 53 adet parselin bulunduğu OSB’de, ihtiyaca göre birden fazla arsa tahsisi yapılabiliyor. Sarımazı Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Ceyhan OSB 1.etap alanı 1 milyon 210 bin 166 metrekare olarak tescil edilmişti ve tahsise başlanmış. OSB aynı zamanda, yatırımcılardan gelen yoğun talebi karşılamak için 444 bin metrekarelik 2’nci Etap Genişleme Alanı belirleyerek tescil çalışmalarına da başladı.

            Son derece stratejik özellikler taşıyan Ceyhan OSB; güneydinde Yumurtalık Serbest Bölgesine, batısında Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesine, doğusunda Erzin OSB’ye sınır konumunda bulunuyor. Denize (Limana) uzaklığı 1,3 kilometre olan bölgede 4 liman ve 2 iskele de yer alıyor. Bitişiğinde BOTAŞ ve BİL bulunan bölgede bu işletmelerin limanları yer alıyor. Güney sınırından otoban bağlantı yolu geçen Ceyhan OSB’nin içinden geçecek şekilde TCDD tarafından demiryolu bağlantısı planlaması da yapıldı. Ayrıca Adana-Gaziantep Hatay Otoyolu Ceyhan ilçe merkezine de oldukça yakın.

            Ceyhan OSB’de, arsaların metrekare fiyatı; kuruluş, arsa, su, elektrik, kanalizasyon, saha içi yollar, doğalgaz ve telekomünikasyon bağlantıları gibi her türlü altyapı hizmetleri ve ortak kullanım alanları dahil anahtar teslim metrekare birim fiyatı 150 TL olarak belirlenmiş olup peşin ve taksitli olmak üzere çeşitli ödeme şeçenekleri yatırımcının yararına olacak şekilde belirlenmiştir. Mevcut tesislere ilave olarak kurulacak yeni sanayi ve enerji tesisleri ile Türkiye’nin sanayi-enerji üssü ve liman bölgesi olacak Ceyhan’daki Bakanlıkların çalışmalarına, Adana Valiliği, Ceyhan Kaymakamlığı, Adana Sanayi Odası ve yerel yönetimler de her türlü desteği en üst seviyede sağlıyor.

            Ceyhan OSB İç Yollarının Açılması çalışmaları Ceyhan Belediyesi ile yapılan bir protokolle 01.10.2019 tarihinde resmi bir törenle başlatılmıştır. Ceyhan Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, Ceyhan Organize Sanayi Bölgesinin 2017 yılında başladığı bu yolculuğunu bugüne kadar getirdiklerini ifade ederek, ‘1200 dönüm alan üzerine birinci hedef olarak bulunması planlanan OSB alanı imar planından sonra 850 dönüm yani 850 bin metrekare sanayi parseli alanı oluştu. Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar saha içinde 7,3 km yolun yapımını belediyemizin makinalarıyla kendi imkanlarıyla yapmayı kabul etti, kendisine teşekkür ederiz. Ceyhan Organize Sanayi Bölgesinin bütün Ceyhanlıların ortak hizmet alanı olduğunu söyleyen Yılmaz, ‘İnşallah buranın 2. ve 3. etabıyla birlikte oranın çalışmalarını da bitmek üzeredir. Buranın alanı 4 bin 500 dönüme çıkacak.Hemen yan tarafta 13 bin 500 dönüm Enerji İhtisas Endüstri Bölgesiyle burası 18 bin dönümlük bir sanayi bölgesi olacak. Ben 5-6 yıl içerisinde Ceyhanımızda işsizlik ve istihdam sorununun çözüleceğine inanıyorum. Ceyhanlı gençlerimizin buralarda oluşacak sanayi tesislerine kolay işe alınmalarını sağlayacağız. Beklentimiz Ceyhanlı hemşehrilerimiz için, Adanamız için, ülkemiz için, milletimiz içindir. Dolayısıyla ben bugün yol çalışmalarını başlatıp altyapı çalışmalarını hızlandıracağım. Arkasından su, kanalizasyon, elektrik, iletişim hatları ve çevre düzenlemesi gelecek’ diye konuştu.

 

 

 

 

 

CEYHAN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İÇ YOLLARIN AÇILMASI İLE ALTYAPI ÇALIŞMALARINA BAŞLADI.